vrijdag 12 juni 2015

Duif

Hey,
Het leven aan boord begint een beetje in een vast patroon te vallen nu...vroeg opstaan, lange werkdagen, een beetje sport op de loopband en wat nadenken over het leven zo nu en dan, met een ingebeelde pint op tafel. Kortom, een standaard werkdag zoals een groot deel van de wereldbevolking.  Af en toe zit er een beetje variatie in die dagelijkse sleur, met een rare opmerking van een bemanningslid of een obscure donkere vogel die voorbij zweeft.  Neem nu die zwarte duif (menig lezer onder u weet wat ik bedoel met “duif”, en de rest mag er naar raden :-p  )   op de onderstaande foto. De duiven van deze soort zijn opmerkelijke exemplaren die sierlijk op de wind zweven, vergezeld van witte zeemeeuwen, rondom den boot. Ze lijken geen last te hebben de koude gevoelstemperatuur of van de 8 beaufort wind...ze vliegen maar wat, op en neer, heen en weer, hier en gittert.   Al bijna twee weken bevraag ik collega matrozen naar de naam en soort van dat beest, maar voorlopig zonder resultaat. Daarom richt ik mijn vraag naar u:  Wat voor duif is dit?

Had ik al verteld dat we  deze keer pakweg 20 verschillende nationaliteiten aan boord hebben.  Europeanen van allerlei slag of soort, Latino’s, Aziaten en een nest rednecks. Communicatie aan boord gaat daarom niet altijd zo vlot als gehoopt, maar daar heeft onze kok iets op gevonden.  De man spreekt misschien 10 woorden Engels, waarvan 2 heel belangrijke:  Putin Salad!  Kan het nog duidelijker om Russische salade aan te duiden?   Voor de rest passeren de woorden Gracias, Por favor en Hola de cirque a volonte.  Best wel gezellig!  En wat betreft het Engels betreft, durft het soms ook wel eens lelijk mis te gaan, vooral dan met de verpakking van de magneetjes...Geniet van het verbijsterend lachmoment in de onderstaande foto.

Veel andere dingen gebeuren er eigenlijk niet aan boord:  veel wachten op goed weer en zo nu en dan een staking van het Argentijnse volk, waarvan de gevolgen nazinderen tot op den boot...Op stakingsdagen vliegen er geen helicopters...Het zal me een worst wezen...’k zit hier toch nog een maand aan boord te schilderen J

Groenten,

Woestijnkabouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten