vrijdag 3 september 2010

Die nacht aan het tankstation...deel 4

hey,

De laatste nachtdienst van deze serie zit er op, het weekend kan beginnnen. Met een deluxe hamburger van Hardees in mijn smikkel, gekocht om 3h45 in de ochtend, aan het tankstation.

Dat tankstation doet zijn beste zaken tijdens de Ramadan, zoveel is duidelijk. In die 9 maand dat ik hier nu rondpuf mag gezegd worden dat de vastenmaand een gouden maand is voor restauranthouders. Een beetje vreemd zou je nu denken, want overdag eten de mensen toch niet. Inderdaad, dat klopt, maar het ontbijt is vaak zeer rijk en de avond is eigenlijk constant eten, tegen het decadente af. De soberheid die gepaard gaat met vasten is hier in Dubai alleszins ver te zoeken, en zo ook in Jordanië, stond onlangs in de krant.

Soit, deze nacht aan het tankstation was het druk drukker drukst. De twee fastfoodrestaurant (McDo en Hardees) draaiden op volle toeren, en de parking stond volgepropt met auto's van schnabbelende moslims (met daartussen dus 1 onozole Belg waar de anderen zo vreemd naar staarden). Onnodig te zeggen dat die mensen niet stonden te tanken, maar eerder hun maag te vullen met fastfood van de minder goede kwaliteit.

En het rare aan het hele verhaal is dat de drive Thru rij was dus langer dan de rij aan de kassa's binnen in de restaurants. Zouden de mensen dan niet snappen dat ze dan beter uitstappen, kortstondig genieten van een zomerse 34 graden, en binnen hun dingen bestellen. Deze korte wandeling zorgt ervoor dat ze sneller eten zullen hebben en bovendien al honderd van hun dagelijks noodzakelijk 2000 stappen om gezond te blijven....

Dit gezegd zijn, wil ik besluiten dat mijn Deluxe-burger de grootste rommel is, vergeleken met een oertypische Belgische hamburger op nen pistolet met vettige ajuinen en curryketchup. Genoeg Hardees en McDo voor de rest van de maand. Morgen worden het vast weer gestampte aardappelen.

Vriendelijke doch vetverzadigde wensen,

Woestijnkabouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten