maandag 19 juli 2010

sansiverias

Hey,

Herinnert u nog die statige bloempotten met groen-gele bladeren op grootmoeders venstertablet. Die planten die daar maar droevig staan te kijken naar het voorbijrijdende verkeer. De planten die enige jaloersheid vertoonden naar de buitenplanten op het moment dat de lente met als zijn kleuren en geuren zijn intrede doet in de voortuin? Lange bladeren en voor de rest niets anders dan bloempot...inderdaad, sansiverias.

Wel, die planten zich tegenwoordig een beetje passé in de Vlaamse huiskamers, maar niet getreurd, want zij die ze nog in 't echt' willen zien, moeten zich als de wiedeweerga begeven naar de oprit van de Kazim towers, want daar staat buiten gewoonweg nen pot sansiverias te schitteren in de zon. Niet op de venstertablet, ook niet bij grootmoeder....nee, gewoon buiten aan de parking, aan de ingang van mijne fitness.

Maar haast u, want die planten zouden wel eens snel gekidnapt kunnen worden..Eens ik een degelijk bod binnenheb, gaan ze op reis....

Groenten,

De plantenkidnapper ;-)

3 opmerkingen:

  1. Zou u voor mij een exemplaar willen ontvreemden? Of staat op deze aanzetting tot kidnapping de castratiestraf en plain publique in Dubai? In dat geval mag je de sansevrias houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Normaal staat er castratiestraf op inderdaad, maar in het wetboek staat een uitzondering voor Drenthenaars...zij krijgen 10 zweetslagen gegeven door een castraat. Wilt ge echt die planten hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zolang het vrouwelijk zweet is, durf ik dit gokje wel te wagen.
    Kom maar op met die opoe-planten, ze passen vast goed in ons hofje!

    BeantwoordenVerwijderen